lotgenotengroep-echtscheiding-jongeren-14-18

Kindercoachpraktijk GIJZ biedt Individuele Opvoedopstellingen, coachtrajecten, losse consulten en op aanvraag lotgenotengroepen aan. Deze zijn altijd inclusief voorbereiding, uitwerking van het gesprek en gebruikte materialen in de sessies.

“Elk kind is uniek en iedere situatie weer anders. Dit maakt coaching tot maatwerk.”

aanbod-kindercoachtraject

Kindercoachtraject

Wonderlijk hè, hoe kinderen van kleine wezentjes uitgroeien tot jong volwassenen? Als ouders en verzorgers mogen we dit proces van dichtbij meemaken. Soms loopt dit niet vanzelf. Omdat je even niet weet wat goed is voor je kind, wat je met het gedrag van je kind aan moet, of omdat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

emdr-kind-aanbod

Hoogsensitief kind met sterke wil

Is jouw kind snel onder de indruk en zoekt het tegelijkertijd juist indrukken op? Kan het op het ene moment intens teder en op het volgende moment enorm opstandig en/of driftig zijn? Dan zou het weleens kunnen dat jouw kind hooggevoelig en tegelijkertijd strong-willed is oftewel ‘met een sterke wil’.

hoogsensitief-en-sterkte-wil-aanbod

EMDR voor kinderen & jongeren

EMDR staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Letterlijk vertaald betekent dit: ‘door oogbewegingen opnieuw beleven van ingrijpende gebeurtenissen en deze alsnog verwerken’.

aanbod-opvoedopstelling

Individuele Opvoedopstelling

Ondanks al je liefde, aandacht en inzet, valt opvoeden niet altijd mee. Je krijgt te maken met lastig of zorgelijk gedrag van je kind. Je hebt je eigen verwachtingen of een (ex)partner met andere opvoed-ideeën. Soms raakt je kind oude pijn van jou, waardoor jij heel emotioneel op het gedrag van je kind reageert. Wil je hieraan werken?

kindertolk-aanbod

Kindertolk

Herken je dat het gedrag van je kind je zo diep raakt dat het een gevoel van boosheid, machteloosheid, verdriet of iets anders in je wakker maakt? Iets dat, als je van een afstandje ernaar kijkt, niet passend is in de situatie? Misschien is het dan iets voor jou om een kindertolktraject te starten.

aanbod-rouwgroep-kinderen

Rouwgroep overlijden – kinderen in groep 7 & 8

Als er iemand is doodgegaan die voor je kind heel belangrijk is, verandert plotseling alles. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Je kind kan zich dan heel erg alleen voelen. Er gebeurt zoveel wat hij of zij niet kent. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af: soms is je kind boos, dan weer verdrietig, angstig, jaloers of schuldig. Of je kind voelt helemaal niks en snapt niet waarom.

aanbod-rouwgroep-jongeren

Rouwgroep overlijden – jongeren van 14 tot 18 jaar

Vader, moeder, broer, zus, of een opa of oma met wie de band zeer sterk was. Als jongeren te maken krijgen met het verlies van iemand, wordt hun veerkracht op de proef gesteld. Vaak laten ze hun verdriet niet zien. Ze willen niet anders zijn dan leeftijdsgenoten en hun ouder(s) verdriet besparen.

aanbod-lotgenotengroep-kinderen

Lotgenotengroep echtscheidingssituaties – kinderen in groep 7 & 8

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders, er wordt voor hen gekozen. Hun dagelijks leven verandert ingrijpend. Ze krijgen twee woonplekken en zien vader of moeder minder vaak. Soms verhuizen ze of wisselen ze van school of opvang. Wat er precies verandert is natuurlijk in elke situatie anders.

aanbod-lotgenotengroep-jongeren-3

Lotgenotengroep echtscheidingssituaties – jongeren van 14 tot 18 jaar

Een scheiding verandert veel in het leven van een jongere. Alles wat vanzelfsprekend was, valt weg.  Dat gaat gepaard met een warboel aan emoties, die veel jongeren naar de buitenwereld toe niet zo gauw laten zien. Ze willen niet anders zijn dan hun leeftijdsgenoten.

aanbod-programma-kg

Programma Krachten Gebundeld (KG)

Al jaren is er veel aandacht voor kinderen met overgewicht. Belangrijk? Ja, want het hebben van overgewicht heeft aantoonbaar invloed op de lichamelijke gezondheid van het kind, vooral op de langere termijn. Dit is dan ook de reden dat veel programma’s insteken op een gezond eetpatroon en meer bewegen. Prachtig natuurlijk, maar daarmee zijn we er nog niet. Vaak blijkt namelijk dat het volhouden van een gezonde leefstijl lastiger is dan voorzien. En dat is nu precies waar Krachten Gebundeld het verschil maakt.

aanbod-lezing-workshop-2

Lezing/workshop op aanvraag

Het is mogelijk een gastpresentatie op locatie te verzorgen. Deze wordt op maat gemaakt en komt voort uit professionele en persoonlijke ervaring. De onderwerpen waarover ik iets zou kunnen vertellen zijn bijvoorbeeld: individuele opvoedopstellingen, rouw door overlijden, rouw door scheiding, hoogsensitiviteit.

Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken en te ontdekken wat het best bij jullie past.

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf