kindertolk-header

Wat vertelt jouw kind je onbewust met gedrag

Als volwassene draag je vaak onbewust onverwerkte stukjes in je die verwijzen naar pijnlijke ervaringen uit je jeugd. Je kind spiegelt deze onbewuste delen met zijn of haar gedrag. Het laat je zo zien waar jij nog iets mag leren over jezelf.
Het is vaak een stukje waaraan je niet meer herinnerd wilt worden. Dat je uit zelfbehoud hebt verbannen naar je onderbewuste.
Het zijn juist die stukjes die je kind ervaart en waarvan hij of zij niet snapt dat je deze buitensluit. Je kind ziet jou met alles wat er is. Leuk en niet leuk. Fijn en niet fijn.
Hij of zij blijft je dat net zolang ‘vertellen’, totdat je de liefdevolle boodschap begrijpt.

Mooi en bijzonder tegelijk, toch? Maar eer het zover is, loop je als ouder tegen het gedrag van je kind aan. Het raakt je, elke keer weer. Je bent niet bij machte het tij te keren. Hoe zeer je je ook hebt voorgenomen het de volgende keer anders te doen.

Herken je dat? Dat het gedrag van je kind je zo diep raakt dat het een gevoel van boosheid, machteloosheid, verdriet of iets anders in je wakker maakt? Iets dat, als je van een afstandje ernaar kijkt, niet passend is in de situatie? Misschien is het dan iets voor jou om een kindertolktraject te starten.

kindertolk-foto

Hoe helpt een kindertolk jou en het kind?

Als kindertolk vertaal ik jouw verhaal over het gedrag van je kind naar een liefdevolle boodschap van je kind voor jou als ouder. Daarvoor gebruik ik de PresentChild® methode.

logo-presendchild-methode-fc

Het vraagt van jou de durf, om vanuit je eigen kracht en kern, te kijken naar wie je werkelijk bent. Ik help je daarbij door vragen te stellen over het gedrag van je kind en over welk effect dat heeft op jou. Ik schrijf letterlijk op wat je zegt. De antwoorden vormen het verhaal dat je kind jou ‘vertelt’ als het niet zo lekker met hem of haar gaat.

Vanuit de antwoorden ga ik met de vertaling aan de slag: de liefdevolle boodschap van het kind aan jou. Deze boodschap zorgt ervoor dat je anders gaat kijken naar het gedrag van je kind.

Hoe ziet een kindertolktraject eruit?

Het traject bestaat uit 3 gesprekken van 1,5 uur met jou als ouder.

 • het intakegesprek
 • het terugkoppelingsgesprek
 • de follow-up

Het is niet nodig om je kind te spreken. Dat is fijn, want daarmee ontlast je je kind.

Tarief

 • Intake: €75 per uur
 • Vertaling: €75 (vast tarief)
 • Terugkoppeling: €75 per uur
 • Follow-up: €75 per uur

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Neem dan contact met mij op.

Ervaringen met GIJZ

 • Hoe mooi dat je kind je een boodschap geeft waar je inzichten door krijgt, zonder dat je kind erbij hoeft te zijn. Arianne vertaalde mijn gevoelens, gedachtes en woorden over mijn zoon op zo’n manier dat het over mij ging. De benadering en begeleiding van Arianne was zowel vertrouwd, geruststellend als helder. Het heeft me laten ‘zien’ dat onder meer de angsten die ik heb, van mij zijn en dat ik die onbewust projecteerde op mijn zoon. Sinds ik dat weet en daar zelf aan werk, merkt mijn zoon minder spanning en voelt hij zich daardoor minder 'verstikt'. Het heeft ons veel opgeleverd.

  Moeder van een zoon van 17 jaar
 • Arianne heeft met mij meegekeken naar een stukje van mijzelf, dat ik herken bij mijn zoon. Of eigenlijk: wat ik niet herkende, maar wat me op een bepaalde manier soms irriteerde. Door haar rust, haar liefdevolle benadering en haar rake vragen, ben ik anders gaan kijken naar mijn zoon. Vanaf dat moment kon ik het gedrag ook niet meer los zien van mijzelf. Ik voelde: ik ben dat OOK. En het is oké.

  Moeder van zoon van 22 jaar
 • Ik ging vrij onbevangen het gesprek in en voelde me echt op mijn gemak, hierdoor ‘durfde’ ik eerlijk antwoord te geven op de vragen die Arianne stelde. Tijdens het terugkoppelingsgesprek was ik echt verbluft over wat mijn dochter mij eigenlijk wilde vertellen. Door hier bewust van te worden, ben ik anders naar het gedrag van mijn dochter gaan kijken. Hoe kan ik nu boos worden op haar gedrag als ze mij alleen maar wil helpen? Het heeft mij veel rust bezorgd en hierdoor verloopt de opvoeding ook soepeler. In plaats van een last zie ik haar opstandigheid nu als een cadeautje.

  Moeder van een 10-jarige dochter

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf