kindercoachtraject-header

Kindercoachtraject

‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf’

Wonderlijk hè, hoe kinderen van kleine wezentjes uitgroeien tot jong volwassenen? Als ouders en verzorgers mogen we dit proces van dichtbij meemaken. Soms loopt dit niet vanzelf. Omdat je even niet weet wat goed is voor je kind, wat je met het gedrag van je kind aan moet, of omdat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Op zulke momenten is het fijn als er iemand naar jullie luistert, meedenkt en jullie helpt.

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding. Als kindercoach werk ik resultaatgericht. Ik onderzoek samen met kinderen en ouders waar de problemen vandaan komen en waar de oplossing te vinden is. Hierbij zet ik coachingstechnieken, therapeutische technieken en creatieve werkvormen in.

Op die manier ontdekken we welke kwaliteiten, talenten en mogelijkheden je kind in zich heeft. Zo werken we aan het zelfvertrouwen en zelfinzicht. Het doel is dat je kind opgewassen is tegen de levenslessen die op zijn of haar levenspad zullen komen.

In veel gevallen blijkt het kind met zijn of haar gedrag de ouders een spiegel voor te houden: hen attent te maken op eigen onverwerkte stukken. Als dit het geval is, doe ik samen met de ouder(s) een opvoedopstelling. Zo werk ik niet met, maar wel vóór het kind.

Voor wie is kindercoaching?

Kindercoaching is tijdelijke begeleiding voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 17 jaar die niet lekker in hun vel zitten. Coaching helpt kinderen én hun ouders of verzorgers.

afbeelding-kindercoachingtraject

Hoe ziet een kindercoachtraject eruit?

Na kennismaking volgt een intakegesprek waarin ik samen met het kind het doel van het coachtraject bepaal. Vervolgens gaan we iedere week een uurtje aan de slag. Na iedere 4 sessies is er een tussenevaluatie. Samen met het kind breng ik de ouders op de hoogte van wat we tot dan toe hebben gedaan. De begeleiding duurt meestal 6 tot 8 sessies en wordt afgesloten met een eindgesprek.

Tarief

  • Intake: €75 per uur
  • Coachsessie: €60 per uur
  • Ouderbegeleiding: €75 per uur

Aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor kindercoaching? Neem dan contact met mij op.

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf