hoogsensitief-en-sterkte-wil-header

De combinatie hooggevoelig en strong-willed (HG&SW)

Is jouw kind snel onder de indruk en zoekt het tegelijkertijd juist indrukken op? Kan het op het ene moment intens teder en op het volgende moment enorm opstandig en/of driftig zijn? Dan zou het weleens kunnen dat jouw kind hooggevoelig en tegelijkertijd strong-willed is oftewel ‘met een sterke wil’.

Het belang van (h)erkennen

Een hooggevoelig en strong-willed kind wil graag van alles ondernemen. Dat gaat vaak ten koste van de behoefte aan rust en ontspanning. Iets dat je kind juist extra nodig heeft, omdat het hooggevoelig is. Deze combinatie aan eigenschappen, met als grondlegster Janneke van Olphen, komt bij 1 op de 5 hooggevoelige kinderen voor en is moeilijker te herkennen.

Hoe uit zich dat?

Het zijn kinderen die flink dwars kunnen doen en driftig zijn, flink overprikkeld en snel van slag raken. Toch zijn dit geen kenmerken van hooggevoelig of van een sterke wil. ‘Dwars, driftig, overprikkeld en snel van slag’ zijn schaduwkanten. Een schaduwkant is eigenlijk de keerzijde van een kwaliteit en geeft aan dat er iets speelt. En dat kan van alles zijn.

Het is daarom belangrijk om helder te krijgen welke kwaliteiten ten grondslag liggen aan de schaduwzijdes die zichtbaar zijn bij je kind. Zo kunnen we vaststellen of er een sterke aanwijzing is dat je kind hooggevoelig en strong-willed is.

Ouderbegeleiding

Samen met jou als ouder ga ik praktisch aan de slag met behulp van de methodiek van de innerlijke familie.

foto-hoogsensitief-en-sterke-wil-2

We zoomen in op de relatie tussen jou en je kind en maken de dynamiek die speelt zichtbaar. Dit doen we aan de hand van een gebeurtenis uit jouw eigen gezinssituatie die representatief staat voor dat wat er altijd tussen jou en je kind gebeurt. Het kan zijn dat je daarbij de vraag hebt waarom jullie toch altijd zo knetteren samen of waarom je juist op die momenten met je handen in het haar zit. Aan de hand van dat wat we zien en te weten komen, doe je inzichten op en reik ik je handvatten aan. Hiermee kun je in de thuissituatie aan de slag. Zo wordt het mogelijk toe te werken naar een prettige interactie tussen jou en je kind. Jij leert je kind beter begrijpen en weet hoe je de nodige rust en ontspanning aan kan bieden. Je kind voelt zich beter begrepen waardoor er meer rust is in plaats van strijd. Dikke winst voor jullie beiden, toch?

foto-hoogsensitief-en-sterke-wil-3

Duur van het begeleidingstraject?

Het traject bestaat uit 4-6 gesprekken van 1,5 uur met jou als ouder.

Tarieven

 • Ouderbegeleiding: €75 per uur

Aanmelden

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Neem dan contact met mij op.

Ervaringen met GIJZ

 • Naast dat Arianne een heel fijn persoon is om mee te praten als coach, heeft zij ons een heel mooi inzicht gegeven in het innerlijke denk- en gevoelsproces van ons kind. Hele goede en behulpzame tools om op een natuurlijke manier ons kind te begrijpen, helpen en stimuleren zijn enorm waardevol voor ons. We geloven mede hierdoor dat ons kind tot een prachtig en zelfverzekerd mens zal ontwikkelen. Dankjewel!

  Moeder van een 11-jarige zoon
 • Het coachingstraject met Arianne hebben we als heel nuttig en positief ervaren. Vanuit een probleemsituatie samen op zoek naar de oorzaak en tot een oplossing komen. Echt een aanrader voor alle ouders en kinderen.

  Ouders van een 10-jarige dochter
 • Wij hebben samen met Arianne met de methode van innerlijke familie gewerkt. Dit heeft ons op een heldere manier inzicht gegeven in waarom wij op een bepaalde manier reageren naar onze dochter toe. Door daar bewust van te zijn hebben we ook bij onszelf dingen kunnen veranderen, waardoor de interactie met onze dochter makkelijker werd.

  Ouders van een 12 jarige dochter
 • Daar waar het eerst moeilijk was om van hem te houden, lijkt het nu als vanzelf te gaan.

  Moeder van een 10-jarige zoon

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf