programma-kg-header

Programma Krachten Gebundeld (KG)

Een programma voor kinderen met overgewicht

Al jaren is er veel aandacht voor kinderen met overgewicht. Belangrijk? Ja, want het hebben van overgewicht heeft aantoonbaar invloed op de lichamelijke gezondheid van het kind, vooral op de langere termijn. Dit is dan ook de reden dat veel programma’s insteken op een gezond eetpatroon en meer bewegen. Prachtig natuurlijk, maar daarmee zijn we er nog niet. Vaak blijkt namelijk dat het volhouden van een gezonde leefstijl lastiger is dan voorzien. En dat is nu precies waar Krachten Gebundeld het verschil maakt.

Wat biedt Krachten Gebundeld nu precies?

Wij van Krachten Gebundeld denken dat hulp en ondersteuning van kinderen met overgewicht meer vraagt dan gezonde voeding en bewegen alleen. In veel gevallen gaat er namelijk iets schuil achter het overgewicht van het kind. Er ligt als het ware een probleem onder de hulpvraag.

Denk daarbij aan een laag zelfbeeld, gepest worden of een ingrijpende verlieservaring hebben meegemaakt. Maar ook kunnen er problemen of bijzondere omstandigheden zijn binnen het systeem waarin het kind opgroeit. Als zo’n probleem niet wordt ‘opgelost’, is het haast onmogelijk voor het kind om het nieuwe, aangeleerde gedrag vol te houden.

De kans dat het kind terugvalt in het oude, zo vertrouwde gedrag, is groot. Met het programma Krachten Gebundeld pakken we het probleem van twee kanten aan. Naast begeleiding van sportdiëtist Joran krijgen kind en ouder(s) ondersteuning van mij als kindercoach. Het bovenliggende probleem, namelijk het overgewicht, wordt aangepakt én er is aandacht voor het onderliggende probleem. Dat wat niet zichtbaar is, maar de boel als het ware saboteert. Door beide kanten de aandacht te geven die nodig is, vergroten we de kans op een blijvend resultaat.

Voor wie is Krachten Gebundeld bedoeld?

Het programma KG is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar die overgewicht hebben. Belangrijk is wel dat een medische reden voor overgewicht is uitgesloten. De diëtist kan inschatten of er noodzaak is voor verder onderzoek en eventueel verwijzen naar de kinderarts.

programma-kg-icons

Verloop traject

Na aanmelding volgt een korte kennismaking, zodat je kind en jij een idee hebben van wie wij zijn. Is de klik daar, dan starten we het programma en bundelen we letterlijk met elkaar de krachten … KG! Is de klik er niet, dan ben je natuurlijk vrij dit aan te geven en verder te zoeken naar iets dat meer bij jullie past.

Zowel bij Joran als bij mij volgt een intakegesprek, waarna beide routes gaan starten. Dat komt er in de praktijk op neer dat je kind in het begin iedere week een KG-afspraak heeft staan: de ene week bij Joran en de andere week bij mij. Op den duur zullen de tussenpozen langer worden. Het gehele programma duurt ongeveer een jaar en wordt op maat aangeboden.

Tarieven

Behandeltraject diëtist:

  • Kennismaking (30 min) – gratis
  • 1e t/m 4e consult (30 min) – gratis (basisverzekering)
  • 5e t/m 10e consult (30 min) – €30

Behandeltraject kindercoach:

  • Kennismaking (30 min) – gratis
  • Intakegesprek (60-90 min) – €75 per uur
  • Coachsessie / evaluatie (60 min) – €60 per uur
  • Ouderconsult (60 min) – €75 per uur

De bovengenoemde kosten worden niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Deze komen dus geheel voor eigen rekening.

Aanmelden

Wil je je kind aanmelden voor het programma KG?  Neem dan contact met mij op.

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf