rouwgroep-overlijden-kinderen-14-18-header-2

Rouwgroep overlijden – jongeren van 14 tot 18 jaar

Vader, moeder, broer, zus, of een opa of oma met wie de band zeer sterk was. Als jongeren te maken krijgen met het verlies van iemand, wordt hun veerkracht op de proef gesteld. Vaak laten ze hun verdriet niet zien. Ze willen niet anders zijn dan leeftijdsgenoten en hun ouder(s) verdriet besparen. Voor jou als ouder is het vaak moeilijk in te schatten hoe het met je kind gaat en wat het nodig heeft.

Wil je jouw kind helpen met verwerken? Uit onderzoek is gebleken dat het delen van de rouw met jongeren die ook zoiets hebben meegemaakt, van groot belang is.

Wat is een rouwgroep?

In de rouwgroep ontmoet je kind lotgenoten, andere jongeren die ook iemand zijn kwijtgeraakt aan de dood. Zo ontdekt je kind dat het niet de enige is met zo’n groot verlies. Met elkaar delen ze ervaringen, beluisteren ze elkaars muziek, luisteren ze naar verhalen en gedichten en wordt er geschreven, getekend en geschilderd. De jongeren gaan actief met elkaar aan het werk.

Voor wie is de rouwgroep?

De rouwgroep is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar die een dierbaar iemand verloren hebben door de dood. De groep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers.

Door wie wordt de rouwgroep gegeven?

De lotgenotengroep geef ik samen met een collega. Dit is altijd iemand van de organisatie die mij vraagt deze groep te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld een leerkracht, een zorgcoördinator of een schoolmaatschappelijk werker zijn.

Frequentie en locatie van de bijeenkomsten

De deelnemers komen acht keer bij elkaar en de bijeenkomsten duren twee uur. De laatste bijeenkomst sluiten we af met een hapje en een drankje waarbij ook de ouder(s) aansluit(en). Voor de locatie wordt een fijne en veilige plek gezocht.

Aanmelden voor de rouwgroep

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact met mij op.

afb-rouwgroep-overlijden-kinderen-14-18

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf