opvoedopstelling-header

Individuele Opvoedopstelling

Een blijvende oplossing

Ondanks al je liefde, aandacht en inzet, valt opvoeden niet altijd mee. Je krijgt te maken met lastig of zorgelijk gedrag van je kind. Je hebt je eigen verwachtingen of een (ex)partner met andere opvoed-ideeën. Soms raakt je kind oude pijn van jou, waardoor jij heel emotioneel op het gedrag van je kind reageert. Wil je hieraan werken? Dan is een opvoedopstelling wellicht iets voor jou.

Wat is een opvoedopstelling?

In een opvoedopstelling werk ik alleen met jou als ouder. Je kind hoeft niet mee te komen. Na een kort voorgesprek vraag ik je met behulp van grondtegels intuïtief jouw opvoedvraagstuk neer te leggen. Vanuit je eigen positie ga je voelen, zien en ervaren wat er gebeurt tussen jou, je kind en andere gezinsleden.

Een opvoedopstelling gaat voorbij aan het ‘praten over’. Het brengt helder in beeld wat er op een diepere laag speelt. Het geeft je inzicht in wat je kind nodig heeft en wat jij als ouder kunt doen.

Opvoedopstelling in de praktijk:

Voor wie is een opvoedopstelling?

Een opvoedopstelling is er voor iedere ouder die al van alles heeft geprobeerd. Dit heeft nog niet gezorgd voor een blijvende oplossing.

Hoe ziet een traject met een opvoedopstelling eruit?

Na aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Voelt het goed, dan volgt het intakegesprek. Tijdens dit gesprek praten we over dat waar je in de opvoeding van je kind tegenaan loopt. Als blijkt dat een opvoedopstelling de aangewezen methodiek is, plannen we hiervoor op korte termijn een afspraak in.

We starten de opstelling met een kort voorgesprek en het maken van een genogram, een soort familiestamboom. Daarna volgt de opvoedopstelling. De hele afspraak duurt ongeveer 1½ tot 2 uur. Doordat je met een opvoedopstelling op een diepere laag werkt, kun je vaak met één sessie al antwoord krijgen op je vragen.

Tarieven

 • Kennismaking gratis
 • Intakegesprek €75 per uur
 • Opvoedopstelling €150

Aanmelden voor opvoedopstelling

Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op.

afbeelding-opvoedopstelling
opvoedopstellingen-logo

Ervaringen met GIJZ

 • Mijn zoon Twan van 16 is wat je noemt een lastige puber, zoals pubers dat kunnen zijn. Versterkend daarbij is zijn ADHD en zijn taalontwikkelingsstoornis, waardoor zijn impulsbeheersing en emotiecontrole echt onder het gemiddelde ligt. Op school, op voetbal, buiten, maar ook thuis maakt hij soms onhandige keuzes en schuwt het conflict niet.   Alhoewel vrienden en collega's mij typeren als stabiel en rustig kon Sam mij op zo'n manier prikkelen dat ik buitenproportioneel boos werd. Deze escalaties hebben nooit wat bijgedragen aan het verbeteren van de situatie. Sterker nog, het hele gezin leed hieronder en ik zelf voelde me na afloop altijd helemaal leeg en als gefaald.   Bij Arianne heb ik een prachtige opvoedopstelling gedaan, die zij op zeer prettige wijze heeft gefaciliteerd zodat dit kon ontstaan. Door de ruimte die Arianne voor mij wist te creëren tijdens deze sessie ben ik tot mooie inzichten gekomen die me nadien daadwerkelijk wat hebben opgeleverd. Twan is nog steeds lastig op zijn tijd. Hij heeft een innerlijk vuurtje dat stevig brandt. Ik kan daar echter veel beter mee zijn nu en ook al komt het tot een conflict: ik weet de controle te behouden over mezelf en de situatie. Hier heeft het gehele gezin baat bij. Arianne, nogmaals dank.

  Stephan
 • Ik ben geholpen met een stukje zelfinzicht door Arianne. Ik weet nu beter waarom ik reageer zoals ik reageer. Het verschil met toen en nu is, dat ik weet waar het vandaan komt. Dat ik een keuze heb om er iets anders mee te doen. Dit heeft mij geholpen en sijpelt door in mijn gezin. Maar ook in mijn werk en daarbuiten. Het inzicht dat ik gekregen heb, kan ik elke dag gebruiken en inzetten. Dit lukt nog niet altijd en ik oefen ermee. Dat ik weet waar het vandaan komt en dat ik een keuze heb, scheelt enorm. Het is voor mij en mijn gezin waardevol geweest.

  Yanni, moeder van 3 kinderen (14, 10 en 5 jaar)
 • De familieopstelling die ik deed bij Arianne was emotioneel en verhelderend, heel intens! Met haar rustige uitstraling en prettige benadering creëerde zij een veilige ruimte waarbinnen ik heel dicht bij mijzelf kon blijven. Door het visualiseren van afstanden in relaties en letterlijk uitspreken van gevoel, verdween de troebelheid. Er ontstonden verhelderende inzichten, die mij sterken en aanzetten tot anders denken. Dit zal de relatie met mijn zoon zeker ten goede komen. Dank je wel Arianne voor de waardevolle uren!

  Moeder van een 16-jarige zoon
 • Middels een opvoedopstelling bij Arianne van Kindercoachpraktijk GIJZ ben ik me bewust geworden van hoe relaties met anderen verlopen. Dit inzicht helpt me nu andere keuzes te maken.

  Arjan, vader van Kai (10 jaar)
 • Door de opvoedopstelling en het voorafgaande gesprek met Arianne Huisman realiseerde ik mij dat ik grenzeloze liefde gaf, ten koste van mijzelf. Hierdoor zag ik opvoeden als een zware last en wat ik ook probeerde, het werkte niet om de situatie te verbeteren. Ik was oververmoeid. Arianne luisterde onbevangen en onbevooroordeeld naar me. Ik voelde me als moeder, maar ook als mens gehoord! Tijdens de opvoedopstelling zag ik dat ik nog steeds veel last uit mijn eigen opvoeding met me meedroeg. Hierdoor was elk contact dat ik met mijn kinderen had gespannen. Ik sta nu met meer rust en balans in mijn ouderrol en ik geloof ook dat ik zelf verandering kan brengen in het gedrag van mijn kinderen.  

  Moeder van drie dochters (1, 5 en 6 jaar)
 • Een integere vrouw, gesprek was in een veilige atmosfeer, goede luisteraar en geen veroordeling. Fijne analyse en staat open voor andere zienswijze, weet waar ze het over heeft. Kritisch op eigen functioneren en zal niet langer doorgaan met behandelen dan nodig is. Aangenaam om mee te praten.

  Vader van drie dochters (1, 5 en 6 jaar)
 • Via de huisarts zijn we als gezin bij Arianne terecht gekomen. Ze is na de intake met een ieder van ons aan de slag gegaan met de vraag die er lag. Voor ons als ouders lag er de vraag om te willen werken met een opvoedopstelling (de visie familie opstelling). Ieder heeft individueel een sessie van ongeveer twee uur gehad. Dit was heel indrukwekkend, emotioneel en zeer verhelderend. Tijdens deze sessie heb ik veel zichtbaar gekregen. Waar ik moeite mee had en waar ik graag naar toe zou willen in mijn leven. Waar ruimte is en wat in de weg stond, allemaal zichtbaar (met behulp van de juiste vragen door Arianne) door mij op de grond gelegd met figuren. Ceremonieel terug leggen van verantwoordelijkheden bij de juiste personen. Mijn valkuil was/is om voor iedereen te willen zorgen waardoor ik mijzelf vergat. Heel bevrijdend om de weg terug naar mijzelf weer te vinden!!!

  Astrid, moeder van een 13 jarige dochter
 • Dit jaar heb ik bij Arianne een familie opstelling gedaan met als doel het contact met mijn 15 jarige dochter te verbeteren. Er kwamen tijdens de sessie een aantal ervaringen uit mijn eigen jeugd naar boven, die ik blijkbaar meenam in de opvoeding naar mijn dochter. Arianne heeft mij op een zeer prettige en deskundige manier geholpen om deze ervaringen los te kunnen laten. In de weken na de opstelling groeide mijn contact met mijn dochter. Tijdens een moment samen kroop ze lekker tegen mij aan, iets wat lange tijd niet gebeurd was, kreeg tranen in mijn ogen, het voelde heerlijk! Ik ben blij dat ik de stap genomen heb.

  Een dankbare moeder

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf