verhalen-header

Het verhaal van Gijs

Tijdens de opleiding tot kindercoach heb ik een jongetje mogen coachen. Zijn naam is Gijs en hij was 7 jaar. Al snel had dit manneke een plekje in mijn hart veroverd. Waarom? Omdat ik hem moest laten zien dat ik echt voor hem kwam. Hem wilde zien en horen. Hij zijn verhaal mocht vertellen. Terwijl wij saampjes aan de slag gingen, kregen mijn ideeën om een eigen praktijk te starten steeds meer vorm. Het kiezen van een naam was niet eenvoudig. Ik wilde graag een ‘gewone’ Nederlandse naam, kort en krachtig. Eentje die zou uitdragen waar ik voor sta. Tot het moment dat ik bedacht: “Waar kunnen de letters van de naam Gijs nou voor staan?”.

“De letter ‘s’ werd een ‘z’ en zo ontstond het levensmotto van G.I.J.Z.: Geloof In Je Zelf.”

Geloven in jezelf, uitgaan van de verborgen krachten in een kind. Iets dat ik mijn toekomstige coachees en hun ouders mee wil geven en dat ik ter herinnering ook graag zelf meedraag, als een anker in mijzelf.

Het verhaal van Marry

“Arianne heeft onze dochter helpen begrijpen hoe het komt dat zij tegen bepaalde dingen aanliep. Zij heeft haar geleerd wat er voor nodig is om het dagelijks leven weer makkelijker te maken. Onze dochter is hooggevoelig: haar hele leven al is zij goed in het aanvoelen van haar omgeving. Haar hooggevoeligheid heeft ze door intensieve trainingen met Arianne leren inzetten als krachtige eigenschap (lees: talent) wat bij haarzelf voor een grote glimlach heeft gezorgd!! Arianne, dank je wel.”

Maaike, moeder van een 14-jarige dochter

Het verhaal van Marry

“Ik vond het erg fijn bij Arianne. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt en dat was al als een hele grote opluchting voor mij. Op school gaat het ook al een stukje beter, dankzij het doel dat we samen op hadden gezet. Ik vond het een fijne ervaring.”

Marry (14 jaar)

Het verhaal van Lenthe

“Ik heb het contact met Arianne als zeer prettig ervaren. Na de intake was er direct een vertrouwensband en mijn dochter is altijd met veel plezier naar je toe gekomen. Ook de uitvoerige evaluatie was fijn en verhelderend. We gaan verder met de tips en merken een hele duidelijke verandering bij Lenthe. Ze is opener, kan haar gevoelens beter aanvoelen en bespreken. De driftbuien die weleens voorkwamen hebben we niet meer gehad! Heel erg bedankt!”

moeder van Lenthe (8 jaar)

Het verhaal van Lenthe

“Ik vind het heel leuk dat ik je ken. Ik vond het heel leuk en ik weet dat ik nu minder boos moet worden. En het waren leuke opdrachten. En ik merk het nu ook. En ik vond je heel lief en creatief.”

Groetjes van Lenthe (8 jaar)

Het verhaal van Max

“Wij hebben Arianne benaderd nadat een kennis van mij zei …. Ik zou bijna zeggen, ga naar Arianne. Zij had goede ervaring ermee. Onze zoon Max had last van het plotseling overlijden van opa en Arianne wist daar goed op in te spelen. Spelenderwijs is hij langzaam weer gaan praten erover en is het geen taboe meer nu. Ik zou dus ook voortaan zeggen …. Ga naar Arianne smile emoticon.”

Moeder van Max (10 jaar)

Het verhaal van Max

“Ik vond het fijn om met Arianne te praten omdat ik nu geen buikkramp meer heb. Ik had buikkramp omdat ik mij druk maakte. Nu gaat het heel goed met mij.”

Max, 10 jaar

Het verhaal van Katja

“Dankbaar kijk ik terug op het coachingstraject door Arianne. Arianne wist op een zeer natuurlijke manier en met humor het vertrouwen van mijn zoon te winnen. Arianne sloot met haar rustige manier van praten goed bij hem aan. Ik werd als ouder op een prettige manier bij de sessies betrokken. Zowel ik als mijn zoon voelden ons door haar begrepen en gehoord. We hebben beiden handvatten gekregen om verder mee aan de slag te gaan.”

Dank voor alles, Katja

Het verhaal van Gijs

“Ik vond Arianne leuk omdat we leuk konden spelen en ze gewoon aardig was.
Ik ben heel blij dat ze me heeft geholpen met mijn boosheid.
Ik hoop dat je haar kiest want ze is een hele goede helper bij boosheid en andere dingen.”

Groetjes van Gijs ????

Het verhaal van Mara

“Arianne is een hele prettige coach met oog en oor voor haar coachee. Ze weet de probleemstelling op een voor mijn kind heldere wijze om te zetten naar de juiste doelstelling. Bovendien weet ze deze binnen afzienbare tijd
samen met mijn kind te bereiken. Ik kan Arianne van harte aanbevelen.”

moeder van Mara (13 jaar)

Het verhaal van Mara

“Arianne is heel lief en begrijpt me goed. Ze heeft me geholpen met het behalen van mijn doel om mezelf te kunnen zijn en minder snel boos te worden!”

Mara, 13 jaar

Het verhaal van Valerie

“Wij hebben Arianne benaderd omdat we 6 weken na de geboorte van onze dochter Valerie bijna waren uitgeput. Onze dochter kon alleen nog maar (in)slapen tegen ons aan. Het moment dat we haar in haar eigen bedje legden begon ze ontroostbaar te huilen. Zodoende kwamen wij als ouders niet meer aan onze (nacht)rust toe. Als ouder wisten we niet hoe we dit moesten doorbreken. Het is dan heel prettig als er iemand over de schouders kan meekijken en voelen. Arianne luistert, oordeelt niet en geeft vanuit haar jarenlange ervaring bruikbare tips en adviezen. Ze liet ons inzien dat wij dit zelf hadden veroorzaakt en dat huilen ook een functie heeft. Niet ieder huiltje hoeft direct getroost te worden. We vonden het heel lastig om onze troost-reflex los te laten, maar met Arianne’s aanwijzingen sliep onze dochter dezelfde dag weer in haar eigen bedje en na drie dagen zelfs de hele nacht door. Zo was de rust in ons gezin weer teruggekeerd en daarvoor zijn we Arianne zeer dankbaar. Als wij in de toekomst nog een keer hulp nodig hebben, dan nemen wij zeker weer contact op!”

Ouders van Valerie (nu 4 jaar, destijds 6 weken).

Het verhaal van Aaron

“Toen onze zoon 7 maanden oud was, zagen we door de bomen het bos niet meer. Hij was onze eerste spruit. We genoten super van hem, maar misten een deel van de handleiding. In ons geval deed hij het perfect overdag, maar ‘s nachts was het drama. Dit was best een paar maanden vol te houden, maar op een gegeven moment heb je echt slaap nodig.

Het probleem van die missende handleiding was, dat iedereen zich er met de beste bedoelingen mee bemoeide. Alles en iedereen sprak elkaar tegen. Op een gegeven moment wisten we echt niet meer wat te doen. Ten einde raad kwamen we via via bij Arianne terecht en vanaf toen werd het beter. Het belangrijkste was dat ze luisterde, vragen stelde en uitleg gaf. Niet iemand dus die met een belerend vingertje vertelt hoe je het moet doen. Ze vond het belangrijk hoe wij tegen dingen aankeken, of een tip passend was voor ons en of we dachten ermee aan de slag te kunnen. We kregen training in ‘het schrijven’ van de handleiding van onze zoon op een manier die bij ons paste.
Dit veranderde de situatie van hopeloos naar de eerste concrete stappen op weg naar een betere nachtrust.

Nu bestaat er natuurlijk geen wondermiddel en blijft het zoeken naar wat werkt. Maar we worden steeds beter in het afstemmen op wat ons kind nodig heeft. Dankzij Arianne zijn we niet meer machteloos, maar hebben we handvatten in hoe we dit kunnen aanpakken. Onze kleine man is nu 10 maanden oud en slapen blijft lastig voor hem. Met de juiste hulp van zijn papa en mama gaat het steeds beter. Ik zou iedereen die openstaat voor hulp/begeleiding/ondersteuning Arianne 100% aanbevelen.”

Trotse vader van Aaron (10 maanden)

Kindercoaching: Geloof In Je Zelf