Rouwgroep overlijden – kinderen in groep 7 & 8
Als er iemand is doodgegaan die voor je kind heel belangrijk is, verandert plotseling alles. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Je kind kan zich dan heel erg alleen voelen. Er gebeurt zoveel wat hij of zij niet kent. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af: soms is je kind boos, dan weer verdrietig, angstig, jaloers of schuldig. Of je kind voelt helemaal niks en snapt niet waarom.
Rouwen is een grote warboel van gevoelens. Uit onderzoek is gebleken dat het delen van de rouw met kinderen met dezelfde ervaring en gevoelens, van groot belang is.
Wat is een rouwgroep?
In de rouwgroep ontmoet je kind andere kinderen die ook iemand zijn kwijtgeraakt aan de dood. Zo ontdekt je kind dat het niet de enige is met zo’n groot verlies. Met elkaar delen ze ervaringen, beluisteren ze elkaars muziek, luisteren ze naar verhalen en gedichten en wordt er geschreven, getekend en geschilderd. De kinderen gaan actief met elkaar aan het werk.
Voor wie is de rouwgroep?
De rouwgroep is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 die een dierbaar iemand verloren hebben door de dood. De groep wordt gemengd samengesteld, omdat jongens en meisjes aanvullend zijn in hun manieren om met verlies om te gaan. Daarin kunnen ze veel van elkaar leren. De groep bestaat uit 6 tot 10 kinderen.
Door wie wordt de rouwgroep gegeven?
De lotgenotengroep geef ik samen met een collega. Dit is altijd iemand van de organisatie die mij vraagt deze groep te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld een leerkracht, een ib-er of een schoolmaatschappelijk werker zijn.
Frequentie en locatie van de bijeenkomsten
De kinderen komen acht keer bij elkaar en de bijeenkomsten duren twee uur. De laatste bijeenkomst sluiten we op een feestelijke manier met elkaar af. Voor de locatie wordt een fijne en veilige plek gezocht.
Aanmelden voor de rouwgroep
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact met mij op.